Среда, 24.04.2024, 02:08
Привлечение агента Кредитка Gold Привлечение агента Карта
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Друзья сайта
  • Кредитная карта на все случаи жизни
  • Бесплатный каталог сайтов
  • Все о Розах
  • Ключ к сверхсознанию
  • Зарабатывай до 10 000 в месяц

  • Статистика
    Яндекс цитирования



    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Форум » Тестовый раздел » Новости » Дослідження: Алкоголь виявився шкідливішим за героїн
    Дослідження: Алкоголь виявився шкідливішим за героїн
    bookvipДата: Понедельник, 01.11.2010, 19:36 | Сообщение # 1
    Admin
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 848
    Репутация: 3
    Статус: Offline
    Група британських учених дійшла висновку, що алкоголь в цілому набагато шкідливіший за героїн і крек, про це вчені повідомляють у своїй статті, опублікованій в медичному журналі The Lancet.

    Робота вчених вказує на неспроможність класифікацій наркотичних речовин, що використовуються урядами при оцінці потенційної шкоди здоров'ю і суспільству і призначенні покарань. Дослідники спробували класифікувати 20 речовин за 16 параметрами, оцінюючи шкоду, яка завдається як особі, що вживає ці речовини, так і оточуючим.

    Кожна речовина отримувала певну кількість балів за ступінь звикання і шкоду психічному та фізичному здоров'ю людини. Крім того, бали нараховувалися за кількість злочинів, пов'язаних з кожним конкретним наркотиком, і за матеріальну шкоду економіці і суспільству, пов'язану з вживанням.

    Вчені відзначають, що найбільшої шкоди здоров'ю завдає вживання героїну, крека і метамфетамінів. У той же час за ступенем шкоди оточуючим лідирують алкоголь, героїн і крек. При складанні балів за індивідуальною і громадською шкодою алкоголь виявився абсолютним лідером.

    Сумарна шкода здоров'ю та суспільству тютюну і кокаїну виявилася однаковою. При цьому експерти стверджують, що сигарети завдають більше шкоди індивідуальному здоров'ю, ніж кокаїн.

    Екстазі, ЛСД та галюциногенні гриби, прив'язані в Британії до найбільш небезпечної категорії А, згідно з висновками експертів, приблизно у вісім-десять разів безпечніші за алкоголь. Галюциногени замикають список проаналізованих шкідливих субстанцій.

    Висновки дослідження суперечать офіційним уявленням про шкоду алкоголю і наркотиків.

    Автори публікації запевняють, що їхній метод класифікації, заснований на консенсусі декількох експертів, дає досить точну оцінку, яку може використовувати влада.

    "Наші висновки підтримують минулі дослідження, проведені в Британії та Голландії, які підтвердили, що сучасні системи класифікації мають мало спільного з тією шкодою, якої завдають різні типи наркотиків", - говориться в статті.

    Нагадаємо, згідно з даними професора Говарда Паркера з Манчестерського університету, протягом останніх дев'яти років у Великобританії спостерігається збільшення споживання кокаїну, а також кількість спиртного, споживаного хворими на алкоголізм британцями, подвоїлася.
    взято


    кредитка на все случаи жизни
     
    Форум » Тестовый раздел » Новости » Дослідження: Алкоголь виявився шкідливішим за героїн
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:

    Copyright MyCorp © 2024
    Создать бесплатный сайт с uCoz