Пятница, 19.04.2024, 01:50
Привлечение агента Кредитка Gold Привлечение агента Карта
Меню сайта

Форма входа

Поиск

Друзья сайта
  • Кредитная карта на все случаи жизни
  • Бесплатный каталог сайтов
  • Все о Розах
  • Ключ к сверхсознанию
  • Зарабатывай до 10 000 в месяц

  • Статистика
    Яндекс цитирования



    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Форум » Тестовый раздел » Новости » Сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування
    Сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування
    bookvipДата: Вторник, 07.12.2010, 11:56 | Сообщение # 1
    Admin
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 848
    Репутация: 3
    Статус: Offline
    В Україні 7 грудня — День місцевого самоврядування. Це професійне свято притаманного українцям способу суспільного життя, в основі якого — самоврядне суспільство.

    Це давня слов’янська і давньоруська традиція, яка бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Тільки така влада і є справді народною — владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і в інтересах суспільства.

    15 жовтня 1985 року європейські держави схвалили міжнародний пакт, який іменується “Європейська хартія місцевого самоврядування”. Цей пакт зіграв і продовжує грати важливу роль у становленні і розвитку класичної моделі місцевого самоврядування як у старих, так і нових європейських демократіях.
    Особливо важливе значення має Хартія для незалежної України, де інститут місцевого самоврядування був на 70 років заборонений і тепер його поновлення відбувається з величезними зусиллями і проблемами. 15 липня 1997 року Верховна Рада України ратифікувала Хартію, яка таким чином стала частиною національного законодавства.

    На жаль, з часу ратифікації Україною Хартії законодавство про місцеве самоврядування так і не приведене у відповідність з рядом її базових положень. Певні надії покладалися після введення Дня місцевого самоврядування в Україні, який був визначений Указом Президента від 25.11.2000 №1250/2000. Саме 7 грудня 1990 року Верховною Радою Української РСР був прийнятий Закон “Про місцеві ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування”.

    Система місцевого самоврядування повинна відповідати потребам суверенної цілісної держави. І День місцевого самоврядування міг би стати справжнім орієнтиром, правовою основою в процесі перебудови сучасної моделі місцевого самоврядування в Україні.

    Портал OGO.ua вітає всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців. Бажаємо наполегливості, мужності і нових здобутків у вашій нелегкій і відповідальній праці, міцного здоров’я, щастя, родинного благополуччя та здійснення всіх ваших життєвих планів і сподівань. взято


    кредитка на все случаи жизни
     
    Форум » Тестовый раздел » Новости » Сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:

    Copyright MyCorp © 2024
    Создать бесплатный сайт с uCoz